Hajnalka süteményes oldala

Üdv az oldalamon!!!

                             Húsvéti torta

 

Hozzávalók:  Tésztához:  2 tojás

                                         20 dkg cukor

                                          6 dkg ráma

                                          3 dkg kakaó

                                          1 sütőpor

                                          2,5 dl tej

                                          30 dkg liszt

 

1. töltelék: 7,5 dl tej 

                  2 csomag tejszinizű pudingpor

                  20 dkg ráma

                   20 dkg porcukor

  2. töltelék:  1 ü. meggybefőtt

                      2 csomag gyümölcskocsonyapor( kb. 4 dl)

 

Elkészités: A tésztához a két egész tojást, 20 dkg cukrot 6 dkg vajat, habosra keverni. Majd 3 dkg kakaóport és 1 sütőport is hozzákeverni.Ezután 2,5 dl tejet, végül 30 dkg lisztet adunk hozzá.

Kivajazott tortaformába önteni és tűpróbáig sütni. Ha kihült kettévágni.

 A töltelékhez 3/4 liter tejbe megfőzni a 2 pudingport, 20 dkg rámát a cukorral habosra keverni. Ha a puding kihült a kettőt összekeverni. 

A másik töltelékhez a tortaformát amibe sütöttük kibéleljük fóliával,és elteritünk benne 1 üveg meggybeföttet lé nélkül.

Majd leönteni kb. 4 dl készitett zselével.  Ha a zselé megkeményedett összeállithatjuk a tortát.

A sorrend a következő:  Alulra a tészta egyik fele kerül, erre egy réteg krém,  rátenni a meggyes zselét, majd megint krém, és a tetejére kerül a tészta másik fele. 

Krémet hagyjunk a tészta bevonásához és a diszitéshez is.

Végül a tetejét tortadarával is megszórni!

 

 

                    CsókCsók

 

 

                                         Fekete-erdő torta

 

Hozzávalók: tésztához:  7 tojás

                                       6 evőkanál viz

                                       13 evőkanál cukor

                                       9 ek liszt

                                       4 ek kakaó

                                       1 mokkáskanál szódabikarbóna

 

Töltelékhez:  meggylekvár

                     5 dl tejszin

                     15 dkg porcukor

                     1,5 evőkanál zselatinpor

                     1 dl tej

 

Elkészitése:  A 7 tojás fehérjét  6 ek hideg vizzel és 13 ek cukorral habbá verni. A tojássárgákat folyamatos keverés közben egyenként belecsurgatni. 9 ek lisztet 4 ek kakaót 1 mk szódabikarbónát összekeverni és a felvert habhoz adni. 180 fokon sütni.

 

 A krémhez az 5 dl tejszint habbá verni majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolni 1,5  ek zselatint 1 dl tejjel kikeverni, forrásig melegitjük, kihüteni langyosra és a habhoz adni.  Habverővel jól összedolgozni.

A kisült tésztát kettévágni, megkenni lekvárral, erre tesszük a krém felét, rá a másik fele a tésztának. A krém másik felével a tetejét és az oldalát bevonni.

                                       KacsintásVigyor

 

 

                                 Autós torta

 

 

 

  

 

 

Hozzávalók:  4 piskóta( egyenként 5 tojásból).

                      2 kakaós, 2 sima

 

Kakaós piskóta:  5 tojás 

                            15 dkg cukor

                             3 evőkanál olaj

                             12 dkg liszt

                             1 cs sütőpor

                             2 evőknál kakaó

 

Elkészitése:  5 tojássárgát a 15 dkg cukorral, 3 evőkanál olajjal kikeverni, hozzáadni a lisztes sütőporos kakaót, azzal is elkeverni.

Tojásfehérjét kemény habnak verni, óvatosan a masszához adni.

Előmelegitett sütőbe sütni.

 

Sima piskóta:   5 tojás 

                        15 dkg cukor

                        3 ek olaj 

                        12 dkg liszt 

                        1 cs sütőpor

 

Ugyanugy sütni mint a kakaós piskótát.

 

Krém:  3 cs puncs izű pudingpor, cukor izlés szerint, 9 dl tej, 

            1 cs ráma

 

Bevonat:  4 csomag vanilia pudinpor, cukor izlés szerint,  1,2 l tej,

                 szinezéknek ételszinezék.

 

Diszitéshez:  cukordrazsé,  szórócukor, egyebek....

 

A krémhez a pudinport felfőzni a tejjel, ha kihült rámát porcukorral kikeverni és a pudinghoz keverni.

A bevonáshoz a pudingport ugyanugy késziteni mint a krémnél.

 

Összeállitás: alulra sima piskóta, megkenni krémmel, rátenni egy kakaós piskótát azt is megkenni krémmel, rátenni egy sima piskótát.

A negyedik piskótát hosszában kettévágni megkenni krémmel, és azt is kettévágni keresztbe.  Krémmel a piskóta közepébe ragasztani az egyik felet, megkenni krémmel és rátenni a másik felet. 

A krémmel vékonyan bekenni a piskótát. Ezután következik a diszités.

A bevonáshoz a pudingot megszinezni tetszőleges szinre. Tortadiszitővel a legkisseb csillagcsővel nyomkodni rá pudingot

A végén cukorral disziteni. Lehűteni és lehet szeletelni.

 

Ez a torta a Viktor fiam 12. születésnapjára készült.

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

                                Tejszines  gesztenye torta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók:  Tésztához:  5 tojás

                                          15 dkg cukor

                                           2-3 evőkanál olaj

                                           12 dkg liszt

                                           1/2 cs sütőpor

                                            2 evőkanál kakaópor

 

 A tészta hozzávalóiból piskótát sütni.

 

Krém hozzávalók:   1 hulala habtejszin

                                2 cs gesztenyepüré

                                 pici rumaroma

                                  1 dl viz

                                  1/2 cs zselatinpor

 

Elkészités: A tortalapot félbevágni, a vizet a zselatinnal feltenni forrni, de csak addig még éppen forr.

A habtejszint felverni kemény habnak,   a zselatin mikor picit kihült, hozzákeverni az egyik gesztenyepürét. Elkeverni vele és hozzáadni a habhoz., azzal is elkeverni és lehet kenni a piskótára.

Az alsó lapra többet kenni, az oldalát és a tetejét is bevonni vele, diszitésnek is hagyjunk egy picit.

A másik csomag gesztenyét is diszitésre használjuk.

Mikor  kész betenni a hütőbe picit dermedni. Utánna szépen szeletelni és megenni.

 

                                                Jó étvágyat!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 74
Össz.: 16 031

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Hajnalka süteményes oldala - © 2008 - 2024 - hajnalkaoldala.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »