Húsvéti torta
Hozzávalók: Tésztához: 2 tojás
20 dkg cukor
6 dkg ráma
3 dkg kakaó
1 sütőpor
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1. töltelék: 7,5 dl tej
2 csomag tejszinizű pudingpor
20 dkg ráma
20 dkg porcukor
2. töltelék: 1 ü. meggybefőtt
2 csomag gyümölcskocsonyapor( kb. 4 dl)
Elkészités: A tésztához a két egész tojást, 20 dkg cukrot 6 dkg vajat, habosra keverni. Majd 3 dkg kakaóport és 1 sütőport is hozzákeverni.Ezután 2,5 dl tejet, végül 30 dkg lisztet adunk hozzá.
Kivajazott tortaformába önteni és tűpróbáig sütni. Ha kihült kettévágni.
A töltelékhez 3/4 liter tejbe megfőzni a 2 pudingport, 20 dkg rámát a cukorral habosra keverni. Ha a puding kihült a kettőt összekeverni.
A másik töltelékhez a tortaformát amibe sütöttük kibéleljük fóliával,és elteritünk benne 1 üveg meggybeföttet lé nélkül.
Majd leönteni kb. 4 dl készitett zselével. Ha a zselé megkeményedett összeállithatjuk a tortát.
A sorrend a következő: Alulra a tészta egyik fele kerül, erre egy réteg krém, rátenni a meggyes zselét, majd megint krém, és a tetejére kerül a tészta másik fele.
Krémet hagyjunk a tészta bevonásához és a diszitéshez is.
Végül a tetejét tortadarával is megszórni!
Fekete-erdő torta
Hozzávalók: tésztához: 7 tojás
6 evőkanál viz
13 evőkanál cukor
9 ek liszt
4 ek kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Töltelékhez: meggylekvár
5 dl tejszin
15 dkg porcukor
1,5 evőkanál zselatinpor
1 dl tej
Elkészitése: A 7 tojás fehérjét 6 ek hideg vizzel és 13 ek cukorral habbá verni. A tojássárgákat folyamatos keverés közben egyenként belecsurgatni. 9 ek lisztet 4 ek kakaót 1 mk szódabikarbónát összekeverni és a felvert habhoz adni. 180 fokon sütni.
A krémhez az 5 dl tejszint habbá verni majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolni 1,5 ek zselatint 1 dl tejjel kikeverni, forrásig melegitjük, kihüteni langyosra és a habhoz adni. Habverővel jól összedolgozni.
A kisült tésztát kettévágni, megkenni lekvárral, erre tesszük a krém felét, rá a másik fele a tésztának. A krém másik felével a tetejét és az oldalát bevonni.
Autós torta
Hozzávalók: 4 piskóta( egyenként 5 tojásból).
2 kakaós, 2 sima
Kakaós piskóta: 5 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál olaj
12 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 evőknál kakaó
Elkészitése: 5 tojássárgát a 15 dkg cukorral, 3 evőkanál olajjal kikeverni, hozzáadni a lisztes sütőporos kakaót, azzal is elkeverni.
Tojásfehérjét kemény habnak verni, óvatosan a masszához adni.
Előmelegitett sütőbe sütni.
Sima piskóta: 5 tojás
15 dkg cukor
3 ek olaj
12 dkg liszt
1 cs sütőpor
Ugyanugy sütni mint a kakaós piskótát.
Krém: 3 cs puncs izű pudingpor, cukor izlés szerint, 9 dl tej,
1 cs ráma
Bevonat: 4 csomag vanilia pudinpor, cukor izlés szerint, 1,2 l tej,
szinezéknek ételszinezék.
Diszitéshez: cukordrazsé, szórócukor, egyebek....
A krémhez a pudinport felfőzni a tejjel, ha kihült rámát porcukorral kikeverni és a pudinghoz keverni.
A bevonáshoz a pudingport ugyanugy késziteni mint a krémnél.
Összeállitás: alulra sima piskóta, megkenni krémmel, rátenni egy kakaós piskótát azt is megkenni krémmel, rátenni egy sima piskótát.
A negyedik piskótát hosszában kettévágni megkenni krémmel, és azt is kettévágni keresztbe. Krémmel a piskóta közepébe ragasztani az egyik felet, megkenni krémmel és rátenni a másik felet.
A krémmel vékonyan bekenni a piskótát. Ezután következik a diszités.
A bevonáshoz a pudingot megszinezni tetszőleges szinre. Tortadiszitővel a legkisseb csillagcsővel nyomkodni rá pudingot
A végén cukorral disziteni. Lehűteni és lehet szeletelni.
Ez a torta a Viktor fiam 12. születésnapjára készült.
Tejszines gesztenye torta
Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás
15 dkg cukor
2-3 evőkanál olaj
12 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóiból piskótát sütni.
Krém hozzávalók: 1 hulala habtejszin
2 cs gesztenyepüré
pici rumaroma
1 dl viz
1/2 cs zselatinpor
Elkészités: A tortalapot félbevágni, a vizet a zselatinnal feltenni forrni, de csak addig még éppen forr.
A habtejszint felverni kemény habnak, a zselatin mikor picit kihült, hozzákeverni az egyik gesztenyepürét. Elkeverni vele és hozzáadni a habhoz., azzal is elkeverni és lehet kenni a piskótára.
Az alsó lapra többet kenni, az oldalát és a tetejét is bevonni vele, diszitésnek is hagyjunk egy picit.
A másik csomag gesztenyét is diszitésre használjuk.
Mikor kész betenni a hütőbe picit dermedni. Utánna szépen szeletelni és megenni.
Jó étvágyat!!!