Krémes sütik:
Kivi szelet:
Tészta: 30dkg cukor,
3 tojás,
2dl olaj,
csipet só,
1 sütöpor,
35 dkg liszt,
2dl tej,
3 evőkanál darálatlan mák,
1 mandulaaroma (keserű mandula),
Krém: 2 csomag vanilia puding,
5dl tej,
20dkg ráma,
20dkg porcukor,
2 csomag vanilia cukor,
Teteje: tortadara
Tésztához: a cukrot+ a tojást habosra keverni, utánna atöbbi hozzávalót beletenni. Zsirozott,lisztezett tepsibe sütni. Tűpróbáig sütni!
A krémhez a pudingport megfőzni az 5dl tejben, a porcukrot meg a vajat habosra keverni. Mikor a puding kihűlt a kettő krémet összekeverni. Ezt rákenni a tésztára, a tetejére tortadarát szórni! Kihülés után szépen lehet szeletelni!!
Emeletes élvezet
1 réteg: 25 dkg darált keksz,
5 dkg ráma,
5 dkg porcukor,
kevés tej kb. 1,7 dl
A darált kekszet + a cukrot + a rámát +tejet annyit hogy linzertészta keménységű legyen összegyúrni. Egy tepsit megszórni darált keksszel, hogy ne ragadjon le a massza. A masszát tepsibe nyomkodni.
2 réteg: 25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl tejszin
1 csomag vanilia
A túrót és a cukrot összekeverni, a habtejszint felverni és a túróhoz keverni. majd a kekszre rásimitani.
3 réteg: 2 csomag Aranka vaniliás krémpor,
5 dl tej
1 csomag vanilia
A krémport a tejjel kemény krémmé verni, és rásimitani a turóra.
4 réteg: 2 dl habtejszin
5 dkg porcukor
A tejszint felverni a porcukorral és rékenni a vaniliás krémre. Tetejére reszelt csokit tenni.
Ezt kb. 31*23 cm tepsibe késziteni. Hűtőbe jól lehűteni!
N AGYON FINOM SÜTEMÉNY!!!!