Sütés nélküli sütik:
Shrek szelet: 50 dkg darált keksz,
25dkg porcukor,
1 ráma,
10 evőkanál tej,
1 ampulla mandula aroma (keserű mandula)
2 evőkanál kakaó
10 dkg étcsoki
A hozzávalókat összedolgozni az roma és a kakaó kivételével, majd kettévenni a masszát. Egyik felébe a mandula aromát,a másik felébe 2 evőkanál kakaót keverni. Őzgerinc formát fóliával kibélelni alulra tenni a zöld masszát, majd rá a barna masszát. A tetejére 10 dkg étcsokit olvasztani és rákenni a massza tetejére. Pár órára hűtőbe tenni! Utánna kiönteni a formából és szépen lehet szeletelni! Nagyon finom süti!!
Hideg torta: 3 evőkanál zselatint 3dl vizzel felforralunk, és 3 részre osztjuk.
Egy közepes tepsit kiöblitjük vizzel.
Sárga rész: 2 egész tojás,
1 csomag vanilia cukor,
3 evőkanál porcukor,
1 evőkanál tejföl,
1dl zselatin,
Ezeket összeturmixoljuk és vizes tepsibe tesszük, és hűtőbe rakjuk dermedni. Mikor megdermedt, következik a barna rész.
Barna rész: 2 tojás,
3 evőkanál kakaó,
3 evőkanál porcukor,
1 csomag vanilia cukor,
1dl zselatin,
Ezeket is összeturmixoljuk és ráöntjük a megdermedt sárga részre. Hűtőbe tesszük dermedni. Mikor megdermedt következik a fehér rész.
Fehér rész: 1 és fél pohár tejföl,
3 evőkanál porcukor,
1 cs vanilia cukor,
1 dl zselatin,
Ezeket is összeturmixolni és a barna részre önteni. Újra hűtőbe tenni és megdermeszteni. Ha megdermedt Dr. Oetker gyümölcskocsonya kerül a tetejére.
Ezt 2-3 órára hűtőbe tenni utánna lehet szeletelni.
Pillecukor házilag: ( 13*18 cm edényhez)
1 adaghoz:
Hozzávalók: 15 dkg cukor
50 ml viz
1 evőkanál méz
8 g zselatin + 3 evőkanál viz
csipet só
aroma, ételfesték
Hempergetéshez: 1 evőkanál étkezési keményitő +1 evőkanál porcukor
A habverőedénybe beleteszem a zselatint, + 3 evőkanál vizet ezt elkeverem. Állni hagyom ( ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket, aromát).
Kislábasba teszem a cukrot + a mézet és a vizet, felforralni, és még kis lángon forralni kb. 2-3 percig. A viszonylag higabb szirupból sűrű kristálytiszta szirup lesz. A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz öntök és mixerrel elkeverem. + a többi szirupot hozzá teszem + a sót. Majd a legalacsonyabb fokozaton elkezdem keverni kb. 6-7 perc múlva maximumra veszem és még habositom kb. 1-2 percig. Ezt a habot az előre elkészitett edénybe teszem. Egy kb. 2 literes műanyag jégkrémes dobozt kiolajozok és beleöntöm a habot olajos kanállal elsimitom a tetejét.
Hütőbe teszem dermedni kb. 2-3 órára. Utánna kivenni és kockákra vágni, a kockákat meghempergetni keményitő és porcukor keverékével.
Ehhez a 2 literes műanyag edényhez dupla adag kell!!!!!!!!!!!
Téli fagyi házilag
Ostya lapokat négyzetre vágni (5*5) vagy (7*7 cm) re. Gőz felett megpuhitani és tölcséreket formálni belőle.
Krém: 1. 2 dl tejet , 2 evőkanál liszttel 3 tojássárgájával sűrűre főzni.
2. 3 tojásfehérjét 6 kanál cukorral 1 csomag vanilias cukorral gőz felett habbá verni.
3. 25 dkg vajat 15 dkg porcukorral kikeverni, kanalanként belekeverni az 1. majd a 2. krémet is.
Megtölteni vele a kis tölcséreket, és a végüket csokiba mártani.
Hideg barackos túrótorta
Hozzávalók: tésztához: 10 dkg ráma
20 dkg darált keksz
egy kevés dió
Krémhez: 1 kg túró (félzsiros)
2 csomag zselatin
2 doboz konzerv őszibarack befőtt
2 csomag tejszinhabpor
egy kávéskanál cukor
pici só
fél citrom leve
A darált kekszet összekeverjük egy tálban a felmelegitett rámával, és dióval. A hütőben hagyjuk állni kb. 3 órát.
A túrót összekeverjük a felvert tejszinhabporral- turmixgéppel egyszerűbb. A túrókrémbe belekeverni a apró kockára vágott barackot.
Elkészitjük a zselatint- forró vizben feloldjuk a port, majd mikor simára kevertük hozzáadjuk a túrókrémhez. Az elkészitett tepsibe tesszük a tészta tetejére. Hűtőbe tesszük és hidegen fogyasztjuk.
Citromos-habos álom
Hozzávalók: 1 nagy pohár 20% tejföl
1 l tejszin vagy 2 csomag tejszinhabpor
tej
10 evőkanál porcukor
2 egész citrom
1 cs babapiskóta
A tejfölt elkeverni a két citrom reszelt héjával, az egyik citrom levével, és 10 ek. porcukorral.
A felvert tejszinhabot óvatosan hozzákeverni.Egy kisebb tepsibe alulra egy sor babapiskóta rá a krém fele, erre egy sor babapiskóta, és rá a krém másik fele.
Alufóliával letakarni és hütőbe tenni!!
Sport szelet
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz,
4 evőkanál kakaópor
25 dkg ráma
20 dkg cukor
2 dl tej
rum vagy rumaroma
Teteje: 1 tábla tortabevonó
A kekszet a kakaóval összekeverni, ráma , cukor, meg tej összemelegiteni csak annyira még a cukor meg a ráma elolvad.
Ráönteni a kekszre és hozzáadni 1 rumaromát. Összekeverni és egy közepes olajozott tepsibe nyomkodni , tetejét szépen elsimitani.
Hütőbe tenni csak addig még a csokimáz elkészül.
Tetejére ráönteni a csokimázat szépen elsimitani rajta.
Hűtőbe tenni pár órára, utánna csikokra vágni.
NAGYON FINOM!!!!
Almatorta sütés nélkül
Hozzávalók: 1 kg alma
2 csomag babapiskóta
2 csomag vanilia puding
4,5 dl viz
cukor, fahéj,citromlé, izlés szerint
2-3 dl tejszin
diszitéshez csokireszelék
Elkészités: Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan egy sor babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vizben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vizben és az almára öntjük.
Sűrűsödésig főzzük. Megédesitjük izlés szerint cukorral,fahéjjal, és egy kevés citromlevet adunk hozzá.
Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét, ujabb babapiskóta sor következik. Majd az alma másik fele.
Elsimitani és hűtőbe tenni egy picit hogy megszilárduljon.
Mikor kihült felverni 2-3 dl tejszint és vastagon az almára simitani.
A tejszin tetejére csokit reszelni.
Pár óráig pihentetni utána kivenni a formából és szépen lehet szeletelni.